1. oden; a Japanese dish containing all kinds of ingredients cooked in a special broth of soy sauce, sugar, sake, etc.
    説明
    Oden is a traditional family-style one-pot dish. Slowly simmered in clear broth that is lightly flavored with soy sauce, this stew is especially popular in cold weather. Typical ingredients include processed fish cake products, hard-boiled eggs, deep-fried tofu, konnyaku, daikon radish, and kelp. Also known as kantodaki, it is a staple dish at Japanese style pubs and street vendors' stalls. Ingredients vary according to the cook's preferences.
    意訳:冬によく見られる伝統的な鍋料理の一つ.はんぺん,ゆで卵,厚揚げ,こんにゃく,大根,昆布などを醤油味でいっしょに煮込んだもの.またの名を「関東炊き」という.飲み屋や屋台での一般的なメニューで,店や家庭によって鍋の中身は変わってくる
goo辞書は無料で使える辞書・辞典の検索サービスです。1999年にポータルサイト初の辞書サービスとして提供を開始しました。出版社による信頼性の高い語学辞典(国語辞書、英和辞書、和英辞書、類語辞書、四字熟語、漢字など)と多種多様な専門用語集を配信しています。すべての辞書をまとめて検索する「横断検索」と特定の辞書を検索する「個別検索」が可能です。国語辞書ではニュース記事や青空文庫での言葉の使用例が確認でき、使い方が分からない時に便利です。

gooIDでログインするとブックマーク機能がご利用いただけます。保存しておきたい言葉を200件まで登録できます。