Onigiri, also known as omusubi, are lightly salted, hand-pressed rice balls, sometimes wrapped with nori (dried laver). Standard fillings include umeboshi, salted salmon, tarako (salted Alaskan pollack roe), and other savory ingredients. In recent years, onigiri with a wide variety of nontraditional fillings, such as tuna salad or kimchi, have come to be sold at convenience stores. Easy to carry and ready to eat, rice balls have long been popular for lunch boxes or brown bagging. 意訳:ご飯にうすく塩味を付け,手のひらにちょうど入るくらいの大きさに握り固めたもので,まわりにのりを巻くこともある.おむすびとも言う.中身は梅干し・さけ・たらこなどが定番であるが,コンビニができてからツナマヨネーズやキムチなど,変化に富んだおにぎりが登場するようになった.持ち運びに便利で食べやすいため,昔からお弁当として好まれている ⇒にぎりめし(握り飯)