1. sashimi; fresh slices of raw fish
    説明
    Sashimi is thinly sliced fresh seafood served raw. It is usually served with a soy dipping sauce mixed with grated wasabi. Ikizukuri is a form of sashimi “prepared alive.” A live fish is made into sashimi, and then the slices are put back together so that the whole fish can be beautifully presented on the table. Other methods of preparation include arai, or thin slices of raw fish chilled in ice water, and tataki, fresh fish chopped into small pieces. In some regions, thin slices of horse meat are also served raw as sashimi.
    意訳:新鮮な魚介類を生のまま薄く切って醤油などをつけて食べる料理.魚を生きたまま薄く切り,もとの姿に盛りつけた「活き作り」,薄く切った生の魚片を冷水や氷で洗って身を縮ませた「洗い」,包丁の刃で細かくたたいた「たたき」などの調理法がある.この他,馬肉も「馬刺ばさし」として食する地方もある
    • まぐろの刺身
    • fresh slices of raw tuna
goo辞書は無料で使える辞書・辞典の検索サービスです。1999年にポータルサイト初の辞書サービスとして提供を開始しました。出版社による信頼性の高い語学辞典(国語辞書、英和辞書、和英辞書、類語辞書、四字熟語、漢字など)と多種多様な専門用語集を配信しています。すべての辞書をまとめて検索する「横断検索」と特定の辞書を検索する「個別検索」が可能です。国語辞書ではニュース記事や青空文庫での言葉の使用例が確認でき、使い方が分からない時に便利です。

検索ランキング

2023年11月