1. (a) grilled [broiled] eel
    説明
    Unagi no kabayaki refers to skewered fillets of eel, dipped in sweetened soy sauce and grilled over an open flame. The eels are prepared in slightly different ways in the eastern and western parts of Japan. While this is a year-round dish, many Japanese people eat the very nutritious unagi-no-kabayaki in mid-summer (especially on the day in late July called doyo no ushi no hi) to sustain their energy during the physically draining, extremely humid Japanese summer.
    意訳:うなぎを開いて骨をとり,適当な長さに切って串に刺し,たれをつけて焼いたもの.料理法は日本の東と西で若干異なる.一年中食べられるが,特に土用の丑の日に夏のスタミナ食として食べる人が多い
goo辞書は無料で使える辞書・辞典の検索サービスです。1999年にポータルサイト初の辞書サービスとして提供を開始しました。出版社による信頼性の高い語学辞典(国語辞書、英和辞書、和英辞書、類語辞書、四字熟語、漢字など)と多種多様な専門用語集を配信しています。すべての辞書をまとめて検索する「横断検索」と特定の辞書を検索する「個別検索」が可能です。国語辞書ではニュース記事や青空文庫での言葉の使用例が確認でき、使い方が分からない時に便利です。

gooIDでログインするとブックマーク機能がご利用いただけます。保存しておきたい言葉を200件まで登録できます。