1. a pickled ume [plum]; plum pickles ((通例複数形))
    説明
    Literally meaning“dried ume,”umeboshi are preserved fruits of Prunus mume, also known as the Japanese apricot or plum. Harvested unripened, green ume are salted, sundried, and then pickled with the red shiso herb, which gives umeboshi their distinctive red color (and pungent flavor). Salty and sour, they are said to stimulate the appetite and are commonly used as an ingredient in the center of onigiri rice balls and as a condiment for bento, boxed lunches.
    意訳:梅の実を乾燥した保存食.熟する前のまだ青い梅の実を塩漬けにして,日に干し,赤じその葉を加えてさらに漬け込むと,独特の赤色を帯びてくる.塩辛く酸っぱいので食欲を増進させる.おにぎりや弁当には欠かすことができない
    • 梅干しを漬ける
    • pickle ume
goo辞書は無料で使える辞書・辞典の検索サービスです。1999年にポータルサイト初の辞書サービスとして提供を開始しました。出版社による信頼性の高い語学辞典(国語辞書、英和辞書、和英辞書、類語辞書、四字熟語、漢字など)と多種多様な専門用語集を配信しています。すべての辞書をまとめて検索する「横断検索」と特定の辞書を検索する「個別検索」が可能です。国語辞書ではニュース記事や青空文庫での言葉の使用例が確認でき、使い方が分からない時に便利です。

検索ランキング

2023年11月