1. grilled [barbecued, broiled] chicken (on a skewer); yakitori
    説明
    Yakitori is a shish kebab-like dish. Bite-sized pieces of chicken (or sometimes giblets or other kinds of meat) are placed on bamboo skewers and barbecued over a charcoal fire. A lightly sweetened soy-based sause or salt is applied to the meat while it is being grilled. Yakitori is a staple bar food served at traditional Japanese drinking places such as izakaya and akachochin.
    意訳:鶏肉や砂肝または牛,豚のもつなどを串に刺して,炭火でたれや塩をつけながら焼き上げた,シシカバブに似た料理.居酒屋,赤提灯などで酒の肴さかなにされる
  1. 焼き鳥屋a shop [stall] selling skewers of barbecued chicken
goo辞書は無料で使える辞書・辞典の検索サービスです。1999年にポータルサイト初の辞書サービスとして提供を開始しました。出版社による信頼性の高い語学辞典(国語辞書、英和辞書、和英辞書、類語辞書、四字熟語、漢字など)と多種多様な専門用語集を配信しています。すべての辞書をまとめて検索する「横断検索」と特定の辞書を検索する「個別検索」が可能です。国語辞書ではニュース記事や青空文庫での言葉の使用例が確認でき、使い方が分からない時に便利です。

検索ランキング

2023年12月